Produkty

W naszej bogatej ofercie znajdziecie Państwo jaja z chowu:

-Klatkowego

-Ściółkowego

-Wolnowybiegowego

-Ekologicznego

W swojej ofercie posiadamy również jaja od kur zielononóżek z chowu na wolnym wybiegu oraz jaja przepiórcze. Posiadamy również ofertę  przygotowana specjalnie dla sektora HORECA – jaja dezynfekowane promieniami UV. Idealna propozycja dla gastronomii, hoteli, stołówek.

Pomiędzy różnymi rodzajami chowu kur niosek występują różnice pod względem komfortu życia ptaków. I tak:

Jaja klatkowe

Jaja z oznaczeniem 3 PL to najpopularniejszy typ jaj na rynku. Jaja od kur hodowanych w systemie klatkowym charakteryzuje ogólna dostępność i atrakcyjna cena, oraz wysoka jakość.

Jaja klatkowe pakowane są w opakowania jednostkowe po 30, 15, 10 oraz 6 sztuk.

 


Jaja ściółkowe

Jaja z oznaczeniem 2PL to chów ściółkowy: kura może swobodnie poruszać się po kurniku, podłoga jest pokryta ściółką, ptaki mają do dyspozycji grzędy i gniazda do znoszenia jaj, mogą zaspokajać wiele ze swoich naturalnych potrzeb.

Jaja ściółkowe pakowane są w opakowania po 10 i 6 sztuk.

 


Jaja z chowu na wolnym wybiegu

Jaja z oznaczeniem 1PL to chów wolnowybiegowy: kura ma dostęp do wybiegu na świeżym powietrzu, może zaspokajać swoje naturalne potrzeby. Przebywające na wybiegu kury uzupełniają dietę w składniki odżywcze dostępne na łonie natury ,dzięki czemu jaja mają najwyższe wartości odżywcze.

Jaja z chowu na wolnym wybiegu pakowane są w opakowania po 10 sztuk.


Jaja z chowu ekologicznego

Jaja z oznaczeniem 0PL to chów ekologiczny: kura żyje jak na przysłowiowym babcinym podwórku, ma stały dostęp do wybiegu na świeżym powietrzu, może zaspokajać swoje naturalne potrzeby, ponadto żywiona jest paszą ekologiczną .W ekologicznej hodowli kur
wyklucza się stosowanie sztucznych nawozów i pestycydów. Gleba nawożona jest tylko naturalnymi nawozami (kompost, obornik). Kury maja zapewniony dostęp do zielonych pastwisk oraz paszę wytwarzaną tylko metodą ekologiczną. Ta elitarna grupa hodowców ekologicznych jest pod stałym nadzorem weterynaryjnym. Jaja od kur hodowanych w takich warunkach nazywane są „jajami ekologicznymi” i przedstawiają NAJWYŻSZĄ JAKOŚĆ!

Jaja ekologiczne pakowane są w opakowania po 10 i 6 sztuk.


Jaja od kur zielononóżek

Jaja zielononóżek są  najlepszym źródłem aminokwasów, kwasów tłuszczowych, witamin i związków mineralnych. Pod względem składu aminokwasów, czyli związków białkowych jaja te są najdoskonalszym na świecie produktem żywnościowym pochodzenia zwierzęcego. Jajo to posiada bardzo cenne biologiczne składniki takie jak miedzy innymi działający przeciwbakteryjnie - lizozym, przeciwzapalna- cystatyna, stymulująca odporność - immunoglobulina hamująca proces y utleniania – foswityna czy zapobiegająca starzeniu się komórek – lecytyna. Obniżona zawartość cholesterolu w jajkach zielononóżek stanowiąca dodatkowy walor tego produktu została potwierdzona naukowo przez Instytut Zootechniki w Balicach. Spożywanie tych jaj daje konsumentowi uzasadnione poczucie pewności, że służy to jego zdrowiu, poprawie sił witalnych oraz w dłuższym okresie czasu satysfakcje z widocznych efektów poprawy swojego samopoczucia, pożądaną regulację procesów życiowych organizmu. Kury zielononóżki chowane są na wolnym wybiegu.

Jaja od kur zielononóżek pakowane są po 10 sztuk.


Jaja przepiórcze

Jajka przepiórcze posiadają pełnowartościowe i łatwo przyswajalne białko, poza tym w porównaniu do kurzych więcej aminokwasów i mikroelementów, np. żelaza, miedzi, cynku oraz witamin z grupy B. Zawiera także fosfor, którego nie znajdziemy w jajku kury. Zawierają mniej tłuszczu, można je zjadać bez obaw o cholesterol i kalorie. Nieocenionym plusem jest fakt, że jajka przepiórki nie uczulają.

Jaja przepiórcze pakowane są w opakowania po 18 sztuk.


 Jaja dezynfekowane promieniami UV-c

Dezynfekowane jaja kurze są gwarancją najwyższej jakości dezynfekcji. Firma Partner posiada urządzenie  służące do naświetlania jaj promieniami UVC. Usługa dezynfekcji kierowana jest głównie do cukierni, restauracji oraz punktów gastronomicznych, na których ciąży obowiązek sterylizacji skorupy przed procesem produkcyjnym. Podczas procesu dezynfekcji bezpowrotnemu zniszczeniu ulega białko wirusów, bakterii i pleśni.

Jaja są pakowane w opakowania jednostkowe po 30 sztuk oraz  kartony zbiorcze po 180 sztuk 

Oferujemy jaja dezynfekowane z chowu :

-Klatkowego (3PL)

-Ściółkowego (2PL)

-Wolnowybiegowego (1PL)

-Ekologicznego  (0PL)

Wszystkie jaja , które firma Partner wprowadza na rynek pochodzą z Polskich ferm będących pod stałą kontrolą weterynaryjną.

 

Odsłony: 320