Jaja od kur zielononóżek

Jaja zielononóżek są  najlepszym źródłem aminokwasów, kwasów tłuszczowych, witamin i związków mineralnych.

Pod względem składu aminokwasów, czyli związków białkowych jaja te są najdoskonalszym na świecie produktem żywnościowym pochodzenia zwierzęcego. Jajo to posiada bardzo cenne biologiczne składniki takie jak miedzy innymi działający przeciwbakteryjnie - lizozym, przeciwzapalna- cystatyna, stymulująca odporność - immunoglobulina hamująca proces y utleniania – foswityna czy zapobiegająca starzeniu się komórek – lecytyna. Obniżona zawartość cholesterolu w jajkach zielononóżek stanowiąca dodatkowy walor tego produktu została potwierdzona naukowo przez Instytut Zootechniki w Balicach. Spożywanie tych jaj daje konsumentowi uzasadnione poczucie pewności, że służy to jego zdrowiu, poprawie sił witalnych oraz w dłuższym okresie czasu satysfakcje z widocznych efektów poprawy swojego samopoczucia, pożądaną regulację procesów życiowych organizmu. Kury zielononóżki chowane są na wolnym wybiegu.

Jaja od kur zielononóżek pakowane są po 10 sztuk.

 

Odsłony: 101